Σημείωση

To ΠΑΛΙΟ Φόρουμ είναι σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο.

Καστάνιτσα

Περισσότερα
09/11/2011 21:28 #196 από vassilis karydakis
Καστάνιτσα δημιουργήθηκε από vassilis karydakis
Το τριήμερο της 28ης Οκτώβρη ήταν να το περάσουμε και αυτό εντός των τειχών. Ας όψονται κάποιες εργασίες, που είναι μεν αναπόφευκτες, δεν είμαστε όμως και τρελλοί από χαρά που πρέπει να τις υλοποιήσουμε. Αργά το βράδυ όμως της Πέμπτης, αποφασίσαμε να "την κάνουμε"... κι ας πάει και το παλιάμπελο. Ετσι, φύγαμε για Κυνουρία, στην Καστάνιτσα, για την τοπική γιορτή του κάστανου. Για τον πηγαιμό διαλέξαμε τη διαδρομή από Αστρος και για την επιστροφή τη διαδρομή μέσω Τρίπολης. Η Καστάνιτσα είναι ωραιότατο χωριό, στα 900 μέτρα υψόμετρο, καθαρό και φιλόξενο. [attachment=6:3q6qyk8y]<!-- ia6 -->Καστάνιτσα, από το κάστρο Καψάμπελη.jpg<!-- ia6 -->[/attachment:3q6qyk8y]Φάγαμε πολύ κάστανο και δοκιμάσαμε γίδα βραστή και φασολάδα "παντρεμένη" (με μακαρόνια !). [attachment=5:3q6qyk8y]<!-- ia5 -->γιδα βραστή και φασολάδα παντρεμένη (ό,τι έμεινε).jpg<!-- ia5 -->[/attachment:3q6qyk8y]Οι ντόπιοι μας είπαν ότι το φαγητό αυτό πρόσφερε θερμίδες, υδατάνθρακες και πρωτείνες στους τότε εργάτες της ασβεστοποιίας. Εγώ πιστεύω ότι λόγω της καταραμένης φτώχιας, έτρωγαν στο ίδιο πιάτο ό,τι τους περίσσευε και από την προηγούμενη ημέρα. Εμάς, πάντως, μας ζέστανε, αφού η θερμοκρασία το βραδάκι στην μικρή πλατεία ήταν σαφώς χειμωνιάτικη.[attachment=4:3q6qyk8y]<!-- ia4 -->τσακώνικο καλωσόρισμα.jpg<!-- ia4 -->[/attachment:3q6qyk8y][attachment=3:3q6qyk8y]<!-- ia3 -->τσακώνικη ευχή.jpg<!-- ia3 -->[/attachment:3q6qyk8y][attachment=2:3q6qyk8y]<!-- ia2 -->παραδοσιακοί χοροί στη μικρή πλατεία.jpg<!-- ia2 -->[/attachment:3q6qyk8y]
Ευχάριστη συνάντηση με άλλα τέσσερα ζευγάρια αυτοκινούμενων, γνωστούς και μη εξαιρετέους από την ΕΛΑΤ (Τάσος/Γιάννα, Κώστας/Μαρία, Ιορδάνης/Γαρυφαλιά και ο περαστικός Σπύρος - βλέπε camper stop "οι πηγές της Αφροδίτης" - με τη γυναίκα και την κορούλα του), που και αυτοί, για τους δικούς τους λόγους, δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην εκδρομή στα Τρίκαλα.
Εμείς το απόγευμα του Σαββάτου φύγαμε για τα Ανω Δολιανά, από την υπέροχη διαδρομή προς Αγιο Πέτρο και μέσα από ατελείωτα καστανοδάση, , για να χαρούμε και την εκεί γιορτή του κάστανου. Λάθος πληροφόρηση. Η γιορτή ήταν για τα επόμενο Σ/Κ. Δεν μας πείραξε και πολύ. Από καιρό θέλαμε να επισκεφτούμε την ευρύτερη περιοχή. Μικρό χωριό, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, εκτός από την πανοραμική άποψη της Τρίπολης. Εχει όμως ωραία μονοπάτια για trekking και mountain bike.[attachment=1:3q6qyk8y]<!-- ia1 -->δολιανα.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:3q6qyk8y][attachment=0:3q6qyk8y]<!-- ia0 -->κουρείον ο μπιργαντιέρης.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3q6qyk8y]
Πάντα ενδιαφέρουσα η περιοχή της Κυνουρίας.
Διαδρομή : 440 χιλιόμετρα
Πετρέλαιο : 60 ευρώ (περίπου)
Διόδια : 12,14 ευρώ (με παράκαμψη των διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού και χρήση του e-pass στην Αττική Οδό και στον ΜΟΡΕΑ)

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένες εικόνες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τις δείτε.

Περισσότερα
14/11/2011 13:36 #202 από Νικόλας Μητσόπουλος
Απαντήθηκε από Νικόλας Μητσόπουλος στο θέμα Καστάνιτσα
Πανέμορφα πράγματι τα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου.
Όμορφες οι φωτογραφίες σου!
Εύχομαι να περάσετε το ίδιο καλά και στην επόμενη εξόρμηση... :)
όσο για την "παντρεμένη" φασολάδα μάλλον έχεις δίκιο, πάντα ο γάμος σαν λύση ανάγκης μου έφερνε... ;)

286 για ΕΛΑΤ Δεν αντέχω τη μιζέρια
παλαιότερες GPS διαδρομές μου εδώ: www.everytrail.com/profile.php?user_id=12619/
Περισσότερα
06/12/2011 06:10 #223 από ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΜΑΙΡΗ
Απαντήθηκε από ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΜΑΙΡΗ στο θέμα Καστάνιτσα
την επόμενη φορά να κατέβεται 15 περίπου χιλιόμετρα προς την Σπάρτη στο χωρίο μου. Πάντα έχουμε καλά σφαχτά και μπόλικο κρασοτσιπουρο !!!!!!

278 Η ζωή είναι πολύ ωραία και πολύ μικρή για να την σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα
Περισσότερα
07/12/2011 17:48 #228 από vassilis karydakis
Απαντήθηκε από vassilis karydakis στο θέμα Καστάνιτσα
Ποιό είναι το χωριό ?
Πολύ πιθανό να έχω περάσει.
Εξάλλου, είμαι κατά το ήμισυ Λάκωνας (μητέρα από Αγ. Ιωάννη Σπάρτης).
Αυτό το γίδινο σκληρό αλατισμένο τυρί που τρώγαμε πιτσιρίκια, όταν επισκεπτόμασταν τη γιαγιά, μου έχει μείνει αξέχαστο. Οπως και οι κουραμπιέδες με μπόλικο λάδι. Δεν τα βρίσκεις εύκολα πλέον.
Βασίλης
Περισσότερα
07/12/2011 18:57 #229 από ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΜΑΙΡΗ
το τυρί (σφέλα ) το βρίσκεις πολύ εύκολα οι τσοπάνηδες το φτιάχνουν με τον ίδιο τρόπο αλλά πουλιέται και στα μαγαζιά με τυρί στη Σπάρτης όσο για τους κουραμπιέδες και τα υπόλοιπα τοπικά σίγουρα σε σπίτια (άλλωστε λάδι έχουμε μπόλικο) αλλά και στα μαγαζιά βρίσκεις ( οχι στα μεγάλα σουπερ μάρκετ)

278 Η ζωή είναι πολύ ωραία και πολύ μικρή για να την σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα
Περισσότερα
09/12/2011 20:13 #233 από ευάγγελος Μαρτης
Απαντήθηκε από ευάγγελος Μαρτης στο θέμα Καστάνιτσα
Ομως, βασίλη τελικά δέν μάθαμε ποιό είναι τό χωριο.Περιμένουμε sgmairi.
βαγγέλης(από λαγεια- Μάνη).Η μητέρα μου βλέπεις.

072
Περισσότερα
09/12/2011 20:58 #234 από ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΜΑΙΡΗ
Βασαρας !!!! είναι το χωρίο εγκατέλειψα την Αθήνα και είπα να αράξω εδώ όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος :D ;)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.158 δευτερόλεπτα