Σημείωση

To ΠΑΛΙΟ Φόρουμ είναι σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο.

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ

Περισσότερα
10/07/2017 11:52 - 10/07/2017 11:54 #2102 από Αποστόλης
ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ δημιουργήθηκε από Αποστόλης
Καταραμένη φτώχια !
Οι "τεμπέληδες" οι Έλληνες ανάγκασαν τους "εργατικούς" Γερμανούς να κάνουν φτωχικές διακοπές με camper.
Gamoto

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένη εικόνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τη δείτε.

Last edit: 10/07/2017 11:54 by Αποστόλης.
Περισσότερα
15/07/2017 14:24 #2109 από Θανάσης Τόλης
Απαντήθηκε από Θανάσης Τόλης στο θέμα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Το θετικό φίλε μου είναι ότι οι Έλληνες παρά τις αμέτρητες αντιξοοτητες οικονομικές, κακό νομοθετικό πλαίσιο, βάναυσα διόδια και πολλά άλλα το παλεύουν και δεν το βάζουν κάτω. Ακόμη και με άδειες τσέπες ξέρουν να περνάνε καλά.
Περισσότερα
17/07/2017 19:40 #2111 από galanis
Απαντήθηκε από galanis στο θέμα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Έτσι είναι κ.Θανάση. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Περισσότερα
08/11/2017 14:28 #2162 από Αποστόλης
Απαντήθηκε από Αποστόλης στο θέμα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΗΛΙΘΙΟ) ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ CAMPER ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Πρόσφατη συνομιλία μου με υπάλληλο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, στον νεότευκτο σταθμό του ΕΛΑΙΩΝΑ κοντά στο Διακοπτό.
(παρίστανα τον βλάκα)
- ποια είναι η τιμή διοδίου για τα camper ;
- τι είναι το camper ;
- είναι το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, δηλ. αυτό που βλέπεις μπροστά σου.
- Ααα μάλιστα, η τιμή είναι 8,10 € γιατί ανήκει στην κατηγορία των φορτηγών.
- γιατί βρε φίλε τα αφεντικά σου το κατατάσσουν στα φορτηγά, αφού το κράτος χορηγεί άδεια κυκλοφορίας επιβατηγού Ι.Χ.
- το διόδιο καθορίζεται ανάλογα με το ύψος.
- πολύ ωραία, τότε να προτείνεις στην εταιρεία σου, αν οποιοδήποτε όχημα το οδηγεί μπασκετμπολίστας να πληρώνει 8,10 και όχι 3,20 € που είναι η τιμή για τους υπόλοιπους οδηγούς των Ι.Χ με νορμάλ ύψος.
(έμεινε κάγκελο ο νέος)
Περισσότερα
08/11/2017 14:40 #2163 από Θανάσης Τόλης
Αγαπητέ φίλε μου το ακόμη πιο ευτράπελο είναι ότι και ένα ποδήλατο να οδηγείς από την στιγμή που το ύψος του είναι πέραν του 2,70, 8,10ε θα πληρώσει.
Περισσότερα
08/11/2017 15:15 #2164 από Νικολόπουλος Αντώνης
Απαντήθηκε από Νικολόπουλος Αντώνης στο θέμα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΗΛΙΘΙΟ) ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ CAMPER ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Τέλη Οκτώβρη έκανα μια μικρή βόλτα στη Βόρεια & Δυτική Ελλάδα.
Προσπάθησα να κινούμαι έξω από τους αυτοκινητόδρομους αλλά οι πινακίδες κάθε τόσο με έστελναν σε αυτούς.
Όπου ήταν δυνατό έκανα αναστροφή... σε μια περίπτωση την πάτησα (έξοδο από Λάρισα για Κατερίνη) και πλήρωσα για 2 χλμ... 6€!!!!
Στην Ιόνιο Οδό τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα γιατί στις περισσότερες εξόδους έχει κυκλικούς κόμβους οπότε αν δεις τις πράσινες πινακίδες έχεις εύκολο τρόπο διαφυγής.
Έχοντας αυτές τις εμπειρίες έστειλα mail με τα παράπονά μου στην Νέα Οδό.
Οι απαντήσεις:
Οι συμβασιούχες εταιρείες είναι υπεύθυνες για την σήμανση μέσα στο χώρο ευθύνης τους. Άρα το ότι υπάρχουν πινακίδες με άσπρο μπλε χρώμα που σε οδηγούν σε αυτοκινητόδρομους είναι ευθύνη κάποιας κρατικής Υπηρεσίας... πιάσε το αυγό και κούρεψτο!
Οι κατηγορίες των οχημάτων δεν ορίζονται από την συμβασιούχο εταιρεία αλλά - παραθέτω την απάντηση:
Σχετικά με το ζήτημα των διοδίων τελών που θέτετε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η τιμή του διοδίου διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το όχημα όπως αυτή καθορίζεται από τη Σύμβαση Παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3555/2007 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013.
Βασικά κριτήρια για την ένταξη του οχήματος σε κάποια κατηγορία είναι το συνολικό ύψος του ή/και ο αριθμός των αξόνων που διαθέτει. Ειδικότερα στο άρθρο 24.4.1 της Σύμβασης Παραχώρησης ορίζεται ότι τα οχήματα με συνολικό ύψος μικρότερο των 2,20 μέτρων ανήκουν στην κατηγορία «2» (οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο,) ενώ τα οχήματα με συνολικό ύψος μεγαλύτερο των 2,20 μέτρων ανήκουν στην κατηγορία «3» (οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.).

Στο συνολικό ύψος συμπεριλαμβάνεται οποιοδήποτε τμήμα του οχήματος είναι σταθερά ενσωματωμένο και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του. Στην περίπτωση που πρόκειται για μεταβαλλόμενο ύψος, π.χ. για φορτίο ή για μεταβαλλόμενο τμήμα του οχήματος το οποίο μπορεί επί τόπου να αφαιρεθεί, τότε δεν συνυπολογίζεται στο συνολικό ύψος του οχήματος.
Δηλαδή απλά για το Ελληνικό κράτος:
τα camper = φορτηγά
τα 4*4 με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο < 2,20 μέτρων... ΙΧΕ
Εξαίρεση στον κανόνα: Αττική Οδός & Γέφυρα που με δική τους πρωτοβουλία τα camper τα θεωρούν απλά ΙΧΕ.
Σημ. Στους αυτοκινητόδρομους Ιταλίας, Γαλλίας τα αυτοκινούμενα είναι ανεξάρτητη κατηγορία, λίγο πιο ακριβά από απλό ΙΧΕ αλλά κατά πολύ φθηνότερα από φορτηγό <3,5 τόνων και με 2 ή 3 άξονες.
Πάντως για το αστείο της υπόθεσης την επόμενη φορά μάλλον θα τους πω ότι η καμπίνα είναι... μεταβαλλόμενο τμήμα του οχήματος το οποίο μπορεί επί τόπου να αφαιρεθεί άρα δεν συνυπολογίζεται στο συνολικό ύψος του οχήματος. :) :) :)
Περισσότερα
08/11/2017 16:01 #2165 από Θανάσης Τόλης
Εγώ υπερβαίνω το ύψος μόνο λόγω δορυφορικής κεραίας την οποία όμως θεωρούν "αναπόσπαστο" μέρος!!!
Περισσότερα
15/11/2017 13:55 #2169 από Αποστόλης
Απαντήθηκε από Αποστόλης στο θέμα ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Σ' ευχαριστώ γιατί μου έδωσες μια καλή ιδέα. Κάθε φορά που θα περνάω από σταθμούς διοδίων με την μοτοσυκλέτα μου, θα τους δηλώνω ότι η γυναίκα μου με έχει απατήσει πολλές φορές, με αποτέλεσμα το ύψος της μηχανής και το δικό μου μαζί με τα κέρατα να είναι πάνω από 2,20 μ. Θέλω να δω τι διόδιο θα με χρεώσουν.
Περισσότερα
15/11/2017 17:41 #2171 από Θανάσης Τόλης
Υπομονή φίλε μου στην Ελλάδα ζούμε και δυστυχώς πρέπει να... προσαρμοστούμε.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.187 δευτερόλεπτα