Γεια σας,
Η αργοπορία στην απάντηση οφείλεται στη βλάβη του υπολογιστή μου και όχι τόσο ευχάριστο να γράφεις κείμενο στο κινητό σου...
Πρώτα ξεκινάω με την παρατήρηση:
"αυτά που σπείραμε θα δρέψουμε"
Μένω πολύ κοντά στο δάσος Στροφυλιάς (πιο γνωστό σαν Καλογριά) στην Βόρια Πελοπόννησο.
Μια υπέροχη περιοχή. Και αρκετά προσφιλής τόπος για ελεύθερο campers stop, κυρίως Γερμανών & Ολλανδών... οπωσδήποτε "οικολόγων"!!!!
Εκτός ότι στην πλειονότητα δεν χρησιμοποιούν την τουαλέτα του camper αλλά και αν την χρησιμοποιούν την αδειάζουν στις παρυφές του δάσους...
Αποτέλεσμα: καλύτερα να πας βόλτα σε ναρκοπέδιο ή σε βοθρατζίδικο παρά να θελήσεις να μαζέψεις μανιτάρια ή κούμαρα...
Το ξέρω τι θα μου απαντήσετε: και που αλλού να τα αδειάσουν! οπότε συνεχίστε στην 2η παρατήρηση!
Παρατήρηση δεύτερη:
Ταξιδεύοντας στην Βόρια Γαλλία (Νορμανδία, Βρετάνη,...) σχεδόν σε κάθε, ας πούμε πάνω σε τουριστικές διαδρομές, μικρή πόλη / χωριό υπήρχε ένα στοιχειώδες δημοτικό campers stop που παρείχε με πολύ μικρή τιμή τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή: περιφραγμένο χώρο στάθμευσης, χώρο εκκένωσης αποβλήτων, παροχή νερού. Νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και στις Αλσατικές περιοχές (δρόμος κρασιού).
Το ίδιο βρήκα και στην Ιταλία και σε πόλεις (π.χ. Βερόνα) αλλά και στους αυτοκινητόδρομους. Στην Ιταλία πολλά επίσημα camping δέχονται campers μόνο για διανυκτέρευση με χαμηλότερη τιμή (π.χ. Βενετία)
Χώρους ελεγχόμενης / ασφαλούς στάθμευσης χωρίς όμως πάντα διευκολύνσεις βρήκα και στην Κροατία.
Άρα (για μένα) επειδή αυτές οι απαγορεύσεις διανυκτερεύσεων θα αυξάνουν (και πάλι κατ' εμένα λογικά), η πίεση θα πρέπει να δοθεί στην υποχρεωτική δημιουργία δημοτικών / κοινοτικών campers stop.
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας
Σημ. Η δημιουργία τέτοιων campers stop πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ και στην προστασία τόσο των οχημάτων όσο και των επιβατών από την συνεχώς αυξανόμενη ληστρική και εγκληματική δράση ατόμων ή ομάδων που δυστυχώς και στην χώρα μας αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς.