Σημείωση

To ΠΑΛΙΟ Φόρουμ είναι σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο.

Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης...

Περισσότερα
10/02/2021 10:37 - 10/02/2021 10:40 #2501 από Θανάσης Τόλης
Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης... δημιουργήθηκε από Θανάσης Τόλης
Σε συνέχεια της δημοσίευσής μου σχετικά με τις απαγορεύσεις στην Πορτογαλία, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της λέσχης Paulo Murteira, ο οποίος με ενημέρωσε ότι το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ξεκίνησε από το Μαρόκο, Κάτω χώρες, Νορβηγία και μέρος του Βελγίου (Flandre). Σαν αιτία προβλήθηκε το γεγονός της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που προκαλούν τα Κάμπερς στις περιοχές Alentejo και Algavre. Ζητήθηκε από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (οργανώσεις, λέσχες, εταιρείες παραγωγής και διάθεσης Κάμπερς) να αποστείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στις πρεσβείες και τα προξενεία της Πορτογαλίας στην Ευρώπη.
Ανησυχώ διότι και στην πατρίδα μας βλέπω να αναδύονται "δήθεν σωτήρες της φύσης". Την σημαία σήκωσαν στην Αργολίδα, συνέχισαν στο νόμο Μεσσηνίας (Μεθώνη-Κορώνη) και τελευταία βλέπουμε κινήσεις και στον νόμο Θεσπρωτίας.
Ας έχουμε τα μάτια μας 14.
Last edit: 10/02/2021 10:40 by Θανάσης Τόλης.
Περισσότερα
21/03/2021 13:32 #2502 από Νικολόπουλος Αντώνης
Απαντήθηκε από Νικολόπουλος Αντώνης στο θέμα Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης...
Γεια σας,
Η αργοπορία στην απάντηση οφείλεται στη βλάβη του υπολογιστή μου και όχι τόσο ευχάριστο να γράφεις κείμενο στο κινητό σου...
Πρώτα ξεκινάω με την παρατήρηση:
"αυτά που σπείραμε θα δρέψουμε"
Μένω πολύ κοντά στο δάσος Στροφυλιάς (πιο γνωστό σαν Καλογριά) στην Βόρια Πελοπόννησο.
Μια υπέροχη περιοχή. Και αρκετά προσφιλής τόπος για ελεύθερο campers stop, κυρίως Γερμανών & Ολλανδών... οπωσδήποτε "οικολόγων"!!!!
Εκτός ότι στην πλειονότητα δεν χρησιμοποιούν την τουαλέτα του camper αλλά και αν την χρησιμοποιούν την αδειάζουν στις παρυφές του δάσους...
Αποτέλεσμα: καλύτερα να πας βόλτα σε ναρκοπέδιο ή σε βοθρατζίδικο παρά να θελήσεις να μαζέψεις μανιτάρια ή κούμαρα...
Το ξέρω τι θα μου απαντήσετε: και που αλλού να τα αδειάσουν! οπότε συνεχίστε στην 2η παρατήρηση!
Παρατήρηση δεύτερη:
Ταξιδεύοντας στην Βόρια Γαλλία (Νορμανδία, Βρετάνη,...) σχεδόν σε κάθε, ας πούμε πάνω σε τουριστικές διαδρομές, μικρή πόλη / χωριό υπήρχε ένα στοιχειώδες δημοτικό campers stop που παρείχε με πολύ μικρή τιμή τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή: περιφραγμένο χώρο στάθμευσης, χώρο εκκένωσης αποβλήτων, παροχή νερού. Νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και στις Αλσατικές περιοχές (δρόμος κρασιού).
Το ίδιο βρήκα και στην Ιταλία και σε πόλεις (π.χ. Βερόνα) αλλά και στους αυτοκινητόδρομους. Στην Ιταλία πολλά επίσημα camping δέχονται campers μόνο για διανυκτέρευση με χαμηλότερη τιμή (π.χ. Βενετία)
Χώρους ελεγχόμενης / ασφαλούς στάθμευσης χωρίς όμως πάντα διευκολύνσεις βρήκα και στην Κροατία.
Άρα (για μένα) επειδή αυτές οι απαγορεύσεις διανυκτερεύσεων θα αυξάνουν (και πάλι κατ' εμένα λογικά), η πίεση θα πρέπει να δοθεί στην υποχρεωτική δημιουργία δημοτικών / κοινοτικών campers stop.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας

Σημ. Η δημιουργία τέτοιων campers stop πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ και στην προστασία τόσο των οχημάτων όσο και των επιβατών από την συνεχώς αυξανόμενη ληστρική και εγκληματική δράση ατόμων ή ομάδων που δυστυχώς και στην χώρα μας αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς.
Περισσότερα
21/03/2021 15:21 #2503 από Θανάσης Τόλης
Απαντήθηκε από Θανάσης Τόλης στο θέμα Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης...
Θα ήθελα να καταθέσω εδώ μια ανάρτησή μου σχετική με το θέμα:

www.facebook.com/groups/Go.with.RV/permalink/3499389300112257/
Περισσότερα
21/03/2021 19:21 #2504 από Νικολόπουλος Αντώνης
Απαντήθηκε από Νικολόπουλος Αντώνης στο θέμα Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης...

athanase έγραψε: Θα ήθελα να καταθέσω εδώ μια ανάρτησή μου σχετική με το θέμα:

www.facebook.com/groups/Go.with.RV/permalink/3499389300112257/

Συμφωνώ και επικροτώ
Περισσότερα
24/03/2021 18:07 #2505 από Δημήτρης Γαλάνης
Απαντήθηκε από Δημήτρης Γαλάνης στο θέμα Συνέχεια Πορτογαλικής απαγόρευσης...
Αγαπητέ Αντώνη,
Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι υπαρκτό και γνωστό και δυστυχώς όχι μόνο από αλλοδαπούς αλλά και από ΄Ελληνες αυτοκινούμενους. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λέσχη διανέμει το φυλλάδιο "Κανόνες Ορθής Πρακτικής" όπου επισημαίνεται το πρόβλημα, μαζί με άλλα, και γίνονται συστάσεις (τουλάχιστον προς τα μέλη).
΄Ομως το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν η πολιτεία δεν φτιάξει νόμο που να ορίζει τις προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία camper stop. Η Λέσχη χρόνια παλεύει γι' αυτό το θέμα. Οι Δήμοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον όπως και πολλοί ιδιώτες. Το θέμα σταματάει στο νομοθετικό πλαίσιο.
Το παρόν Δ.Σ. - παρά τα προβλήματα με τον κορονοιό - έχει προωθήσει αρκετά το θέμα ακόμη και με προτάσεις για προσωρινές λύσεις. Αναμένει νέα συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία και ελπίζει σε ένα πιο ουσιαστικό βήμα.
Ας ελπίσουμε ότι τώρα που ο τουρισμός στην Ελλάδα (και όχι μόνο) περνάει τέτοια κρίση - με σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας - τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν τη λύση. Το Δ.Σ. πιέζει συνεχώς.
Γνωρίζουμε τι επικρατεί στην Ευρώπη, πόσα camper stop υπάρχουν, πως λειτουργούν και τα στοιχεία αυτά τα έχουμε κάνει γνωστά στους αρμόδιους φορείς μαζί με πολλά άλλα. Μακάρι να έχουμε κάτι θετικό και θα τα ξαναπούμε.
Καλό βράδυ!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.152 δευτερόλεπτα