Σημείωση

To ΠΑΛΙΟ Φόρουμ είναι σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο.

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Περισσότερα
18/06/2021 11:04 #2525 από Κωνσταντινος
ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ δημιουργήθηκε από Κωνσταντινος
[b]Θελω να ταξιδεψω στις χωρες της ΕΕ, και δεν με καλυπτει ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ !!!!! Ενω υπαρχει εταιρια που καλυπτει τα ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,εν τουτοις,ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ( Μ1 ) !!!!!! Γιατι υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος, και τι εχουμε κανει εμεις σαν ΕΛΑΤ ????? Μπορω να κανω κατι αλλο, για να εχω οδικη βοηθεια ??

Κ Τριανταφυλλου
Περισσότερα
19/06/2021 22:32 #2526 από Νικολόπουλος Αντώνης
Απαντήθηκε από Νικολόπουλος Αντώνης στο θέμα ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Από προσωπική εμπειρία (2019).
Η οδική βοήθεια παρέχεται και καλύπτεται με το ασφαλιστήριο.
Το δύσκολο είναι εάν χρειαστεί μεταφορά του οχήματος και ιδιαίτερα ανάγκη επαναπατρισμού.
Σε αυτό υπάρχουν δυο σημαντικές διαστάσεις που καθορίζουν εάν είναι δυνατή η οδική μεταφορά.
1. Μήκος όχι πολύ μεγαλύτερο από 6μ
2. το πιο σημαντικό, μήκος από το μπροστά μέρος του αυτοκινούμενου έως τον πίσω άξονα του. Αυτό για να καθίσει με ασφάλεια όλο το όχημα πάνω στην καρότσα. Το πόσο ακριβώς είναι το μέγιστο επιτρεπτό δεν το ξέρω αλλά θα στο πει ο ασφαλιστής σου.
Σημ. Επειδή το δικό μου κάλυπτε και τις δυο απαιτήσεις δεν το έψαξα περισσότερο.
Περισσότερα
06/07/2021 11:25 #2528 από Θανάσης Τόλης
Απαντήθηκε από Θανάσης Τόλης στο θέμα ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Έχω δύο απαντήσεις που ίσως μπορούν να βοηθήσουν
1. Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα. Για όσους διαθέτουν μηχανή FORD, μαζί με το "εξουσιοδοτημένο service" παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ οδική βοήθεια για Ελλάδα και εξωτερικό (συμπεριλαμβάνεται και ο επαναπατρισμός).
2. Για τους υπόλοιπους μοναδική μου πρόταση είναι η ADAC. Μερικοί θα σας πουν ότι ήταν συνδρομητές και τους διέγραψαν κλπ κλπ. Εγώ θα σας πω ότι παρά το γεγονός του ότι μου έκαναν επαναπατρισμό από το YORK της Αγγλίας όχι μόνο δεν με διέγραψαν αλλά μου προσέφεραν την χρυσή κάρτα μέλους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
ΣΗΜ. Ομως ποτέ δεν τους ενόχλησα για αλλαγή λάστιχου που έγινε από κακή χρήση (πολύ φθαρμένα λάστιχα). Ούτε γιατί έμεινα από μπαταρία που θα έπρεπε να την είχα αλλάξει πριν χρόνια. Ούτε "έδινα" την κάρτα μου σε φίλους για να επωφεληθούν την δική μου οδική βοήθεια. Και τέλος και σημαντικότερο όταν μου ζητήθηκε το "βιβλίο service" ήταν συμπληρωμένο με "θρησκευτική ακρίβεια". Αν κάνετε όλα αυτά η ADAC δεν θα σας πετάξει ποτέ από συνδρομητή
Περισσότερα
09/07/2021 13:58 - 09/07/2021 13:59 #2529 από Νικολόπουλος Αντώνης
Απαντήθηκε από Νικολόπουλος Αντώνης στο θέμα ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

athanase έγραψε: Έχω δύο απαντήσεις που ίσως μπορούν να βοηθήσουν

2. Για τους υπόλοιπους μοναδική μου πρόταση είναι η ADAC. Μερικοί θα σας πουν ότι ήταν συνδρομητές και τους διέγραψαν κλπ κλπ. Εγώ θα σας πω ότι παρά το γεγονός του ότι μου έκαναν επαναπατρισμό από το YORK της Αγγλίας όχι μόνο δεν με διέγραψαν αλλά μου προσέφεραν την χρυσή κάρτα μέλους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
ΣΗΜ. Ομως ποτέ δεν τους ενόχλησα για αλλαγή λάστιχου που έγινε από κακή χρήση (πολύ φθαρμένα λάστιχα). Ούτε γιατί έμεινα από μπαταρία που θα έπρεπε να την είχα αλλάξει πριν χρόνια. Ούτε "έδινα" την κάρτα μου σε φίλους για να επωφεληθούν την δική μου οδική βοήθεια. Και τέλος και σημαντικότερο όταν μου ζητήθηκε το "βιβλίο service" ήταν συμπληρωμένο με "θρησκευτική ακρίβεια". Αν κάνετε όλα αυτά η ADAC δεν θα σας πετάξει ποτέ από συνδρομητή

Προσπάθησα να διευκρινίσω τι γίνεται με την ADAC. Που συμφωνώ με τον Athanas είναι μια ολοκληρωμένη προσωπική οδική ασφάλεια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δεν κάνει από τον 08/2020 (?) δεκτά μέλη που δεν είναι κάτοικοι Γερμανίας.
Αλλά σύμφωνα με ADAC Ελλάδος μπορεί να κάνει κάποιος αίτηση εγγραφής η οποία όμως δεν θα είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί.
Η αίτηση γίνεται μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά (Γερμανία στα γερμανικά ή και αγγλικά)
Για τους παλιούς κατόχους ADAC plus τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Δηλαδή σε μερικούς ανανεώνουν τις κάρτες σε άλλους τις αντικαθιστούν με ADAC club που δεν καλύπτει και πολλά πράγματα.
Κοίταξα σε αγγλικά φόρα για αυτοκινούμενα και έχουν τα ίδια προβλήματα και ερωτήσεις.
Αν βρω κάτι περισσότερο θα επανέλθω.
Last edit: 09/07/2021 13:59 by Νικολόπουλος Αντώνης.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.167 δευτερόλεπτα